Kommer i höst: Fyra webbinarier om hållbart vattenbruk

I Landsbygdsnätverkets nya webbinarieserie ”Hållbart från norr till söder” görs en djupdykning i vattenbrukets olika produktionsformer, utmaningar och möjligheter.

Fortsätt läs mer

Dag för hållbar gastronomi med sjömat i fokus

Idag är det FN:s internationella dag för hållbar gastronomi, vilket vi firar med GU-forskaren och SWEMARC:s verksamhetsledare Kristina Snuttan Sundells video om hållbar matproduktion i havet.

Fortsätt läs mer

Snart kan protein från skogen användas som fiskfoder

Fiskfoder består ofta av fisk- eller sojamjöl. Det är inte hållbart när produktionen av odlad fisk ökar. RISE har utvecklat en metod för att göra fiskfoder av hållbara proteinkällor från skogen. Nu ska det internationella projektet FISK knyta samman aktörer så att produktion av fiskfoder baserad på skogsråvara kan bli verklighet.

Fortsätt läs mer

Delta i enkätundersökning om SDG:er och vattenbruk

Nu vill EU-projektet AquaVitae kartlägga och ranka globala hållbarhetsmål i relation till odlade arter, som musslor, ostron, alger och sjögurkor.

Fortsätt läs mer