Webbinarium 17 juni: Securing sustainable access to aquatic foods

Foto: Anna Norman Haldén

Välkommen till ett webbinarium 17 juni med fokus på hållbar produktion och skörd av sjömat, det vill säga fisk, ryggradslösa djur och alger som fångas eller odlas i sötvatten eller marina ekosystem för mat eller foder. Vi samlar experter från SLU, WorldFish, CGIAR och internationella intressenter och organisationer för att diskutera hållbara lösningar för framtiden, som ett inspel till Världshavsdagen, UN International Year of Artisanal Fisheries and Aquaculture 2022, Africa Year of Nutrition 2022, Stockholm+50, och UN Oceans Conference.

Mer information om programmet och hur du registrerar dig finns HÄR

Tid: 2022-06-17 kl 09:30-11:00
Plats: via Zoom
Registrering: via denna sida
Arrangör: SLU Global, institutionen för akvatiska resurser, SLU Aquaculture, WorldFish och CGIAR

Talare:
Dr. Shakuntala Haraksingh Thilsted, Research Program Leader for Value Chains and Nutrition at WorldFish. 
Dr. Gladys Okemwa, Senior Research Scientist at the Kenyan Marine and Fisheries Research Institute.
Dr. Francis Mmanda, Lecturer at the University of Dar es Salaam, Tanzania.
Dr. Örjan Östman, Senior Lecturer at the Department of Aquatic Resources, SLU, Sweden. 

Panel participants:
Max Troell, Associate Professor at the Beijer Institute.
Matern Mtolera, Senior Lecturer at the University of Dar es Salaam.
Hampus Eriksson, Senior Scientist at WorldFish.
Sebastian Mathew, Executive Director, International Collective in Support of Fishworkers (ICSF). 

Varmt välkomna!

Utlysning från Formas: 60 MSEK för hållbar livsmed...
Lär ut om hållbart vattenbruk via webben

Följ oss på Twitter