Lansering av branschriktlinjer inom Odlad med Omtanke - del av djurvälfärdskurs 27 mars 2019

Lansering av branschriktlinjer inom Odlad med Omtanke - del av djurvälfärdskurs 27 mars 2019

Välkommen till lanseringen av Odlad med Omtanke – svensk fiskodlings code of practice

27 mars kl. 13.00 – 17.00 Uppsala (Park Inn by Radisson https://www.parkinn.se/hotell-uppsala)

I samband med en kurs på temat djurvälfärd som hålls i Uppsala mellan den 27 och 29 mars kommer den svenska fiskodlingens nya code of practice och Odlad med Omtanke att presenteras.

Anmälan: Ni anmäler er via https://sunet.artologik.net/gu/Survey/4148
Antalet platser är begränsade. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är 11 mars.

Branschorganisationen Matfiskodlarna har under två år, arbetat med att ta fram en code of practice för den svenska fiskodlingsbranschen, projektet har finansierats med medel från Jordbruksverket. Riktlinjerna är anpassade för att kunna användas inom fiskodling med alla typer av odlingsteknik och för alla olika syften; så väl kompensations- och sättfiskodling som matfiskodling. Riktlinjerna täcker hela produktionsflödet: från romkorn till slakt/utsättning och har ett starkt fokus på djurvälfärd och smittskydd. Genom att ena branschen med en code of practice skapas förutsättningar för en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar bransch med välmående fiskar.

Med utgångspunkt i de nya branschriktlinjerna kommer en kurs som berör olika aspekter av djurvälfärd inom fiskodlingen att hållas för aktiva och presumtiva fiskodlare (se info via här...). Kursen anordnas av Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV), Matfiskodlarna, SWEMARC och SLU Aquaculture. I samband med detta vill vi inledningsvis passa på att introducera de nya branschriktlinjerna och Odlad med Omtanke för en bredare publik. Vi presenterar riktlinjernas innehåll och syfte samt ger möjlighet till frågor och diskussioner under eftermiddagen den 27 mars. 

Inbjudan till lanseringen från Matfiskodlarna finns i sin helhet här.

Mer information: På hemsidan odladfisk.se hittar ni mer information om den svenska fiskodlingsbranschens gemensamma riktlinjer och Odlad med Omtanke.

Kontakt: Vid frågor kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sjömatens betydelse för hälsa och miljö - diskussi...
Kurs för fiskodlare: Djurvälfärd med utgångspunkt ...

Följ oss på Twitter