Kurs för fiskodlare: Djurvälfärd med utgångspunkt från branschriktlinjerna i Odlad med omtanke - anmälan senast 11 feb

Fiskvälfärd. Foto: Anders Kiessling

Välkommen till en kurs om djurvälfärd i Uppsala 27-29 mars 2019!

Målgrupp: Fiskodlare i första hand, myndighetsföreträdare som hanterar vattenbruksfrågor i andra hand.

Datum och tid: 27 mars kl. 12:00 – 29 mars kl. 13:00

Plats: Uppsala (Park Inn by Radisson https://www.parkinn.se/hotell-uppsala)

Anmälan och kostnader: Du anmäler Dig via https://sunet.artologik.net/gu/Survey/4108. Sista dag för anmälan är 11 februari.
Antalet platser är begränsade och vi behöver därför ha en kortare motivering om varför Du vill delta i utbildningen. Motiveringen anger Du i anmälningsformuläret, via anmälningslänken.
OBS: Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 11 februari.
Besked om antagning ges på morgonen den 12 februari.

Det utgår ingen kursavgift, men som deltagare betalar Du själv för övernattningen (1024 kr, inkl. moms och frukost). Boendet bokas av Dig som deltagare genom att kontakta hotellet via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vid bokning uppges bokningskod: 3174531. Om betalning via faktura önskas vänligen uppge fullständig fakturaadress och referens i mejlet till hotellet. De rum vi har reserverat för kursen finns tillgängliga för bokning till och med 12 februari.

Syfte: Att med utgångspunk i Odlad med omtankes nya branschriktlinjer ha djurvälfärd som fokus för föreläsningar och diskussioner. Välmående fiskar är grunden för en effektiv och hållbar produktion.

Kursinnehåll: Föreläsningarna kommer att utgå ifrån den senaste forskningen och ha en praktisk tillämpning. Några av de ämnesområden om påverkar fiskars välfärd och som kommer att tas upp under kursen är:
- Djurvälfärd gällande anläggning och utrustning, djurtäthet, vattenkvalitet och -temperatur, ljus och skuggning, strömsättning
- Skötsel och djurhållning; hantering, sortering och transport av levande fisk - med fokus på minimering av stress
- Foder och utfodring kopplat till fiskens välmående och tillväxt
- Välfärdsindikatorer för att bedöma välfärd och hälsa
- Slakt; bedövning och avlivning

Mer information om kursupplägg finns HÄR.

Frågor? Kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arrangörer: Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV) tillsammans med Swemarc, SLU Aquaculture och Matfiskodlarna

arrangorer

Lansering av branschriktlinjer inom Odlad med Omta...
Ny nordisk master inom vattenbruk - ansökan öppen

Följ oss på Twitter