Framtidens sjömat tar plats på Vetenskapsfestival

Tangsalt_evenmangsbild Foto: Susanne Liljenström

Hur odlar man tång, ostron och musslor? Hur smakar tångknäcke med sjöpungskräm? Kan man odla fisk på land? Dessa och många andra frågor kan du få svar på under Vetenskapsfestivalen i Nordstan, Göteborg.

 - Under Vetenskapsfestivalen kommer vi att visa den fantastiskt goda, hälsoriktiga och ofta spännande sjömat som finns i Sverige med fokus på den som odlas, alltså vattenbruket. Vi kommer berätta om och visa upp ett spektrum av den forskning vi gör för att utveckla nya arter och nya, hållbara tekniker för odling av mat i havet, säger professor Kristina Snuttan Sundell, verksamhetsledare för Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning (Swemarc) och ordförande för Blå mat, vid Göteborgs universitet.

Under två dagar – fredag 21 april och lördag 22 april – tar forskare från Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, Kungliga tekniska högskolan och IVL svenska miljöinstitutet, alla delaktiga i ”Blå mat – centrum för framtidens sjömat”, emot allmänheten på sin utställningsyta i Nordstan. Forskarna dukar upp med utställningar, podcast om alger, provsmakning av sjömat och en workshop, där besökarna får göra tångsalt och ta med det hem.

Läs mer här.

Skapar förutsättning för en växande vattenbruksnär...
Miljonbelopp för att stärka svenskt vattenbruk

Följ oss på Twitter