Vattenbrukskurs 20-22 nov: "En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige – framtidsperspektiv". Anmälan senast 29 okt

Vattenbrukskurs 20-22 nov:

Inbjudan till vattenbrukskursen: "En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige – framtidsperspektiv"

När: 20-22 november 2019

Var: Kristinebergs marina forskningsstation, Fiskebäckskil

Preliminärt schema: klicka här

Sista dag för anmälan är 29 oktober.

Anmälan: Klicka här

Begränsat antal platser. OBS: Anmälan är bindande.

 

KURSENS SYFTE OCH MÅL

Det övergripande syftet är att ge information om system och arter för svenskt vattenbruk – både redan etablerade system, sådana som är i utvecklingsstadiet och som har potential att snart etableras, samt tekniker och arter som är i tidig utvecklingsfas (forskningsprojekt). Kursen ska ge en ökad kunskap om system för odling i sjöar och hav (slutna, semislutna eller system med uppsamlingsmöjlighet), recirkulerande system på land (kall- och varmvattensarter) samt odling av extraktiva arter (musslor, ostron, sjöpungar, alger och sedimentätare). Kursen kommer att visa på fördelar och nackdelar med olika system och hur teknikerna bidrar till hållbarhet samt att visa var flaskhalsarna finns för de olika systemen/arterna - vad ligger i vägen för att de ska kunna fungera och etableras?

KURSBESKRIVNING

Kursen kommer att ge en översikt över den mångfald av system och odlingsarter som är aktuella för Sverige idag och i framtiden, med djupdykningar i några prioriterade system. Föreläsarna är forskare med specialistkompetens inom de olika systemen och arterna, odlare med praktiska erfarenheter kring några av systemen, samt experter på livscykelanalyser (LCA). I samband med LCA-föreläsningarna kommer bland annat foderfrågan att vävas in i diskussionen. Kursen utgår från de tekniker och odlingsarter som beskrivs i HaV-rapporten ”Översikt av tekniker för odling av vattenlevande organismer i Sverige”. Under utbildningsdagarna varvas föreläsningar med gruppdiskussioner. Inför kursdagarna kommer deltagarna att erbjudas instuderingsmaterial för eget förberedelsearbete.

MÅLGRUPP

Huvudmålgrupp är entreprenörer inom vattenbruk samt myndighetsföreträdare på kommunal, regional och nationell nivå som vill kompetensutveckla sig.

 

ANMÄLAN OCH KOSTNADER

Kursen startar med lunch den 20:e och avslutas med lunch den 22 november. Om du behöver transport från Göteborg central till Kristineberg kommer vi att erbjuda buss med avgång ca 10.30 den 20:e och tillbaka med ankomst ca 14.30 den 22 nov.

Det utgår ingen kursavgift, men som deltagare bokar och betalar Du själv för övernattningen på Kristineberg (prisexempel: 816 kr exkl moms för ett dubbelrum under 2 nätter - alla måltider ingår). Mer information om rumsbokningen skickas i samband med besked om antagning.

 

OBS: Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 29 oktober. Antagningsbesked skickas ut den 5 ovember, då öppnar också möjligheten att boka övernattning på stationen.

Du anmäler Dig här genom att klicka på länken. Antalet platser är begränsade och vi behöver därför ha en kortare motivering om varför Du vill delta i utbildningen. Motiveringen anger Du i anmälningsformuläret, via länken.

Information om schema kommer att läggas ut på www.nkfv.se

 

FRÅGOR?

Kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

ARRANGÖRER

Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk, SWEMARC, SLU Aquaculture, Vattenbrukscentrum Ost och Blått centrum Gotland.

Kursen är en av fyra inom projekt Akvakompetens som finansieras av Europeiska havs- och fiskerifonden.

 

                                                                                                               

"5 ton grön fisk i disk" - satsning på cirkulär ma...
Inspelade föreläsningar från kursen Djurvälfärd me...

Följ oss på Twitter