Testbädd för Marint Vattenbruk - seminarium 29 juni Lovéncentret Tjärnö

Testbädd för Marint Vattenbruk - seminarium 29 juni Lovéncentret Tjärnö

Maritima Klustret bjuder in till ett seminarium och workshop angående satsningen på en testbädd inom marint vattenbruk, måndagen den 29 juni kl. 10-16 på Lovéncentret Tjärnö. Testbäddens inriktning, organisation och finansiering kommer att diskuteras.

Läs mer om arrangemanget och om satsningen på en testbädd för marint vattenbruk i inbjudan från arrangörerna nedan, samt i info-pdf.

Svar om Din medverkan senast 15 juni till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..  Lunch serveras till självkostnadspris (75 kr), ange om vegetariskt alternativ eller specifik matallergi.

-----------------------------------

Inbjudan:

"Har Du behov av infrastruktur för vattenbruksrelaterad forskning? Behöver Du utrustning och lokaler på land eller till havs för testverksamhet och utveckling av Ditt företag? Kan Ditt företag erbjuda tjänster eller infrastruktur till andra brukare? Ser du som politiker eller tjänsteman på myndighet fördelar med att samla kompetens som främjar maritimt näringsliv såsom tillståndshandledning, affärsutveckling, utbildning och samhällsinformation? Kort och gott, vill Du vara med och satsa på en testbädd för maritim utveckling som erbjuder gemensamma infrastrukturer och en kreativ miljö?

Maritima klustersatsningen i Västsverige (www.maritimaklustret.se) har som mål att stärka möjligheterna för kunskapsbaserad och hållbar maritim tillväxt och här har ett behov av att kunna erbjuda en eller flera testbäddar för maritim utveckling växt fram. En testbädd kan ses som en koordinerad resurs öppen för forskare och företag som kan mötas och utveckla idéer och tekniker. För närvarande pågår ett antal förprojekt inom områdena Marint vattenbruk, Värdehöjande av marin råvara (Marin bioteknik / Marina livsmedel), Maritim turism och Blå affärsutveckling.

Vattenbrukcentrum Väst leder arbetet med det marina vattenbruket och kommer att genomföra en web-baserad enkätundersökning och djupintervjuer för att inventera behov och intresse av infrastruktur för testverksamhet inom marint vattenbruk. Enkäten kommer att gå ut i början av juni månad och vi hoppas Du tar dig tid att besvara den. Enkäten genomförs i samarbete med Maritima klustret och de övriga förprojekten och det kommer att finnas möjlighet att besvara enkäter som också riktar sig mot Värdehöjande av marin råvara och turism. 

Vi bjuder också in till ett seminarium och workshop angående satsningen på en testbädd inom marint vattenbruk, måndagen den 29 juni kl. 10-16 på Lovéncentret Tjärnö. Där kommer resultaten från enkäterna och intervjuerna att presenteras och testbäddens inriktning, organisation och finansiering kommer att diskuteras.

Svar om Din medverkan senast 15 juni till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..  Lunch serveras till självkostnadspris (75 kr), ange om vegetariskt alternativ eller specifik matallergi.

Mer information om satsningen på en testbädd för maritim utveckling i Västsverige och specifikt det marina vattenbruket finns att läsa i bifogat pdf-dokument. För information om Maritima klustret i Västsverige, besök www.maritimaklustret.se

Med vänliga hälsningar,

Arbetsgruppen Projekt ”Testbädd för Marint Vattenbruk” - Kristina Snuttan Sundell, Susanne Lindegarth, Susanne Eriksson, Bengt Gunnarsson och Anette Ungfors (projektledare)"

Slutrapport från projektet Industry-Academia Inter...
Ny rapport från Vattenbrukscentrum Väst: Tekniska ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.nkfv.se/