Lunchwebbinarium om satsningen "Blå mat - centrum för framtidens sjömat", 11 maj

Foto: Pontus Lundahl /TT Gunilla Rosenqvist och Lillemor Lindberg föreläser i Landet lär-webbinariet den 11 maj.

Hur kan vi ta vara på den svenska sjömatens enorma potential? Och hur kan vi göra Sverige till en ledande producent av hållbar sjömat? I webbinariet den 11 maj presenterar Lillemor Lindberg och Gunilla Rosenqvist satsningen "Blå mat - centrum för framtidens sjömat".

Den 11 maj klockan 12-12.45 sänder Landsbygdsnätverket avsnitt 51 i webbinarieserien Landet lär: Hur tar vi vara på potentialen? - Om att producera mer svensk sjömat.

Läs mer om webbinariet och om hur du anmäler sig HÄR 

Blå mat- centrum för framtidens sjömat samlar aktörer från hela sjömatskedjan, från primärproduktion genom hållbara vattenbrukssystem och underutnyttjade vilda fiskarter till process- och produktutveckling och framställning av hälsosam, svensk sjömat.

Satsningen är den hittills största på svensk sjömat och har finansiering på 48 miljoner kronor från det statliga forskningsrådet Formas. I samarbetet finns nationella forsknings- och innovationsaktörer, regioner, kommuner, organisationer samt ett 40-tal företag.

Målet är att genom forskning och kunskapsspridning skapa bättre förutsättningar för sjömatsproduktion och samtidigt öka förståelsen för sjömat. Forskningen fokuserar bland annat på att öka produktionen av vildfångad fisk och satsa på hållbar odling av alger, fisk och andra ätbara djur.

Mikroalger från Västkusten – en ny tillgång för fi...
Webinarium om globala vattenbrukets utveckling de ...

Följ oss på Twitter