By Anna Norman Halden on torsdag, 25 mars 2021
Category: Nyheter

Ny universitetskurs i hållbart vattenbruk (15 hp distans halvfart)

Till hösten startar en ny fristående kurs på SLU! Kursen avser att ge grundläggande kunskaper inom ämnet vattenbruk och riktar sig mot studenter på kandidat- och masternivå och andra intresserade som vill lära sig mer om akvakultur, som ett komplement till deras huvudämne/arbete. Ansök senast 15 april (kursen är nu även öppen för sen anmälan).

Undervisningen sker på distans med tre obligatoriska gemensamma 3-5 dagars träffar för laborationer och studiebesök.

För mer information om kursen och hur du ansöker, se: https://www.slu.se/en/ew-news/2021/2/new-course-in-sustainable-aquaculture/

Korta fakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja
Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38054 SEK
Nivå: Grundnivå
Distanskurs: Ja
Undervisningsspråk: Engelska
Ansvarig avdelning: Institutionen för husdjursgenetik. Medansvarig: Institutionen för husdjurens utfodring och vård
Studietakt: 50%
Kontakt: Kartik Baruah, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., +4618672222, +46702749375, Christos Palaiokostas,
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., +46 18671993, eller Anders Kiessling, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., +46703919399

Målet med kursen

Kursen avser att ge grundläggande kunskaper inom ämnet vattenbruk.

Efter avslutad kurs ska studenten inom respetive tema kunna:
- beskriva grundläggande anatomi och fysiologi hos våra vanligaste odlingsarter,
- kritiskt granska de vanligaste typerna av odlingssystem i akvakultur,
- förklara grundläggande näringsbehov hos våra vanligaste odlingsarter,
- beskriva för- och nackdelar med de på marknaden förekommande och kommande fodermedel till odlad fisk, samt betydelsen av deras egenskaper för fodertillverkning, utfodringstekniker och fiskens funktion samt dess kvalitet som livsmedel,
- redogöra för grundläggande genetik och reproduktionsfaktorer hos våra vanligaste odlingsarter,
- beskriva hur genetiska avelsvärde kan skattas hos våra vanligaste odlingsarter,
- beskriva grundläggande hälsa och välfärdfaktorer hos våra vanligaste odlingsarter.