Musslemjöl godkänt för kommersiell användning - testas nu inom ekologisk äggproduktion

Musslemjöl godkänt för kommersiell användning - testas nu inom ekologisk äggproduktion

Pilotprojektet för produktion av musselmjöl har fått ett temporärt godkännande av Jordbruksverket. Detta innebär att projektet klarat kraven att producera foder utifrån en animalisk restprodukt (musslor).

Godkännandet var nödvändigt för att få leverera fodret för kommersiell användning och för det försök som nyligen startat på Mellby Lantgård på Tjörn, där musselmjölet används för produktion av ekoägg. Bakom försöket står Hushållningssällskapet Väst samt forskare på Kristinebergs Marina Forskningsstation och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Resultaten från försöket kommer att presenteras inom en snar framtid.

För mer info kontakta Odd Lindahl

Tel: 0709-49 23 00

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Forskning kring mikroalger och hur dessa kan använ...
Ny avhandling om nutrition hos abborre och röding ...

Följ oss på Twitter