Platser kvar på YH-utbildning om Fisk- och skaldjursodling på distans i höst! Ansök senast 19 juni

Fisk- och skaldjursodling_Campus Väst

Tag chansen och läs en 1-årig vattenbruksutbildning som ges i huvudsak på distans med start i höst! Det finns fortfarande platser kvar. Sista ansökningsdag är 19 juni ( i mån av plats tas sena ansökningar emot fram till kursstart). 

Fisk- och skaldjursodling är en unik distansbaserad YH utbildning som anordnas av vuxenutbildningen i Lysekil.

All information om kursupplägg, förkunskapskrav hur man ansöker mm finns via: https://www.lysekil.se/utbildning-och-barnomsorg/vuxenutbildning/yh-fisk--och-skaldjursodling.html

Allmänt om kursen

Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter i alla produktionsled som berör arbete med aquakulturer med särskild betoning på miljömässiga, hållbara landbaserade fisk-och skaldjursodlingar (RAS och aquaponi) samt till viss del kassodling. Det innefattar hela produktionsledet. Allt ifrån kläckeri, sättfisk, matfisk, skaldjur, slakt, paketering och distribution. Därefter att saluföra det på ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt som tillfredsställer marknadens krav.

I utbildningen ingår kalkylering och ekonomiska beräkningar inom området.

Målsättningen är att du efter avslutad utbildning skall ha kompetens för att enskilt eller i samarbete med andra ta ansvar för en fisk- eller skaldjursodling.

Kursinformation

Förkunskaper: Grundläggande behörighet. https://www.yrkeshogskolan.se/om-yrkeshogskolan/ansokan-och-antagning/länk till annan webbplats

Studieperiod: 2020-09-21 – 2021-07-09, 42 veckor, heltid på distans med tre fysiska träffar.

Utbildningen välkomnar sökande från hela Sverige. Du står för arbetskläder, resor och boende i samband med träffar och praktik. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Kontaktperson: Daniel Krång, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefonnummer 070-686 35 98

Sista ansökningsdag: 2020-06-19
I mån av plats tar vi emot sena ansökningar fram till kursstart. Om ansökan kommer in i tid är det större chans att kursen startar.

Delta i enkätundersökning om SDG:er och vattenbruk
SUBMARINER-nätverket letar efter blå startups som ...

Följ oss på Twitter