Vattenbrukskurs 23-25 nov: "Nå ut med din produkt! Ökad konkurrenskraft och lönsamhet genom förädling, produktutveckling och marknadsföring av vattenbruksprodukter". Anmälan senast 19 oktober

190702_Rutherhagen_SLU_222-002 Foto: Peter Rutherhagen/SLU

Inbjudan till vattenbrukskursen: "Nå ut med din produkt! Ökad konkurrenskraft och lönsamhet genom förädling, produktutveckling och marknadsföring av vattenbruksprodukter"

När: 23-25 november, 2021

VarScandic Frimurarhotellet, Linköping

Preliminärt schema: klicka här

Sista dag för anmälan: 19 oktober, 2021

Anmälan: Klicka här

Antalet platser är begränsade. OBS: Anmälan är bindande.

KURSENS SYFTE OCH MÅL
Det övergripande syftet är att inspirera, entusiasmera och höja kompetensen hos vattenbrukare inom områdena förädling, produktutveckling och marknadsföring för att ge ökad konkurrenskraft och lönsamhet inom vattenbruk samt förutsättningar för att skapa större och mer diversifierad efterfrågan på vattenbruksprodukter.

KURSBESKRIVNING
Kursen kommer att ge en orientering inom konsumentvetenskap: vilka typer av sjömat den svenska konsumenten vill ha, vilka olika typer av förädling man kan använda sig av och vad man lagmässigt behöver tänka på vid förädling. Kursen innehåller även moment om hur man kan och får använda sidoströmmar samt om hur produktkvaliteten påverkas av hantering vid slakt. Du kommer att utmanas i hur du kan tänka nytt för att bättre nå ut med din produkt – vad du kan göra för att öka intresset hos konsumenter och uppköpare. Föreläsarna är forskare med specialistkompetens inom förädling, produktutveckling och marknadsföring, odlare med praktiska erfarenheter och goda exempel på hur förädling/produktutveckling/marknadsföring har bidragit till utvecklingen av deras verksamheter, samt experter på konsumentattityder och livsmedelslagstiftning. Under utbildningsdagarna varvas föreläsningar med diskussioner. Inför kursdagarna kommer deltagarna att erbjudas instuderingsmaterial för eget förberedelsearbete.

MÅLGRUPP
Huvudmålgrupp är entreprenörer och verksamma inom vattenbruk men alla aktörer med koppling till vattenbruk är välkomna.

ANMÄLAN OCH KOSTNADER
Kursen startar med lunch 23 november och avslutas med lunch 25 november.

Det utgår ingen kursavgift, men som deltagare betalar Du själv för övernattningen (1101 kr, inkl. moms och frukost). Alla övriga måltider ingår i kursen. Boendet bokas av Dig som deltagare genom att kontakta på Scandic Frimurarhotellet i Linköping via www.scandichotels.se, eller genom att ringa Scandic Centralbokning på 08 517 517 00, tonval 1. Vid bokning uppges bokningskod: BSLU231121. Om betalning med faktura önskas, vänligen fråga hotellet vid bokningen.

De rum vi har reserverat för kursen finns tillgängliga för bokning till och med 25 oktober.

Bokningsvillkor:
• Betalning erläggs av gäst till hotellet i samband med vistelse
• Gäst ska uppge kreditkortsinformation vid bokningstillfället för garanti av sitt rum
• Bokningarna görs individuellt och hanteras som en individuell bokning
• Gäst kan ändra och/eller avboka sitt rum fram till 18.00 på ankomstdagen
• Vid ändringar och/eller avbokning efter 18.00, eller vid utebliven ankomst har hotellet rätt att debitera för uteblivna nätter.
• Vid tidig avresa skall gästen meddela hotellet 24 h innan avresa för att inte bli betalningsskyldig.
• Sista dag för bokning är 25/10-21

Du anmäler Dig till kursen genom att klicka på länken.

OBS: Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 19 oktober. Antagningsbesked skickas ut den 20 oktober.
Antalet platser är begränsade och vi behöver därför ha en kortare motivering om varför Du vill delta i utbildningen. Motiveringen anger Du i anmälningsformuläret, via anmälningslänken.

FRÅGOR?
Kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

ARRANGÖRER
Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk, SLU Aquaculture, SWEMARC och Vattenbrukscentrum Ost.

ny NY logga akvakompetenskurs

Integrerad fisk- och växtodling: webbinarium 27 ok...
Mistra satsar på hållbar blå ekonomi

Följ oss på Twitter