Toppkockar lyfte framtidens sjömat till nya höjder

kockar Foto: Susan Gotensparre

Ragu på sjögurka, friterade simkrabbslår och sobanudlar med sjöborre. Kreativiteten flödade när Sofia B Olsson bjöd in kolleger till Restaurang VRÅ för att tänka nytt kring ätbara men outnyttjade råvaror från havet. På plats fanns även forskare från Göteborgs universitet för att guida i havets okända skafferi.

 I slutet på september bjöd stjärnkocken Sofia B Olsson in sju kollegor till en gastronomisk workshop på Restaurang VRÅ i Göteborg. På programmet stod tillagning av outnyttjade råvaror från havet, och samtal med forskare från Göteborgs universitet om nya spännande arter och deras möjligheter och begränsningar.

– Som kock letar man ju hela tiden efter mer och fördjupad kunskap och det är begränsat vad man kan hitta på egen hand. I den här workshopen fick kockarna fakta och kunskap direkt från forskarna vilket är jättevärdefullt, säger Sofia B Olsson, operativ chef på restaurang VRÅ.

Läs mer här.

Arktiskt vattenbruk: workshop 1-2 dec
Så skalar vi upp den blå biobaserade ekonomin: Mar...

Följ oss på Twitter