Program uppdaterat för Nationella vattenbrukskonferensen den 17-18 mars, Nösund, Orust

Program uppdaterat för Nationella vattenbrukskonferensen den 17-18 mars, Nösund, Orust

Nu är programmet färdigt för Nationella vattenbrukskonferensen i Nösund, Orust, den 17-18 mars!

Programmet (uppdaterat) finner ni här och ligger också ute på hemsidan där ni anmäler er http://havochsamhalle.gu.se/seminarier/nationell-vattenbrukskonferens-2016

Några axplock: I första sessionen Dag 1 fokuserar vi på kunskapsläge och status för svenskt vattenbruk med föredrag av bl.a. Snuttan Sundell, GU, Anders Kiessling, SLU och Daniel Wikberg från organisationen Matfiskodlarna. I session 2 öppnar vi upp för er som är konferensdeltagare att anmäla ett kortföredrag på 3 min på temat ”Mitt bidrag till svenskt vattenbruk”. Intresse och titel på föredraget anmäler ni i samband med att ni anmäler er till konferensen. Eftermiddagens föredrag avslutas med Per Baumann från Svensk dagligvaruhandel som undrar: "Efterfrågar svenska och europeiska konsumenter produkter från vattenbruket?” och Janne Bark från Musselbaren som skall berätta om hur han har kombinerat turism och restaurangverksamhet med vattenbruk. Janne kommer därefter att bjuda på “Musselmingel" under utställningen med postrar och produktförevisningar. Anmäl om du vill ha en plats under utställningen för att visa upp din verksamhet eller presentera din forskning!!! Dag 1 avslutas med en middag med mat från hav och sjö. 

Dag 2 inleder vi med Jordbruksverket som berättar om hur arbetet med att genomföra Handlingsplanen för svenskt vattenbruk går vidare, och vi får också senaste nytt om Havs- och Fiskerifonden. Näringsdepartementet kommer att vara på plats och tala om departementets arbete med vattenbruket.  I session 5 kommer representanter från olika delar av det svenska vattenbruket lyfta fram utvecklingsmöjligheter men också aktuella utmaningar och problem som hindrar tillväxt. Detta följs upp i en moderatorledd paneldebatt med riksdagspolitiker, Jordbruksverket samt talarna i session 5. Vi är glada att ha med Anders Carlberg från Västra Götalandsregionen som moderator för paneldebatten.

Anmäl dig senast 23 feb på http://havochsamhalle.gu.se/seminarier/nationell-vattenbrukskonferens-2016. OBS: Anmälan är bindande. Konferensavgiften är 995 kr (exkl moms) och inkluderar allt utom boende. Var gärna ute i god tid eftersom antalet deltagare är begränsat – först till kvarn gäller! All praktisk information om transporter, boendealternativ mm. finner du i länken ovan.

I direkt anslutning till konferensen den 17:e och den 18:e mars erbjuder Scanfjord Mollösund AB studiebesök på närliggande odlingar. Studiebesöket utgår från Nösund. Du anmäler dig via konferensens anmälningsformulär om du vill vara med. Missa inte detta!

Varmt välkomna!

Organisationskommittén genom Susanne Lindegarth och Anna Norman Haldén, koordinatorer för NKfV

Early stage fellowship: Marine population genomics...
Aquaculture Europe 2016, Edinburgh 20-23 sept

Följ oss på Twitter