Almedalen 3 juli: Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion?

Älvdalslax-matbild_FotoSalt Food_and_Communication Sara Danielsson

Almedalen 2019 - Välkommen att delta i seminariet:

Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion?

Arrangör: SLU Aquaculture, en forskningsplattform vid Sveriges lantbruksuniversitet

Tid: Ons 3 juli 12.30–14.00

Plats: Björkanderska Magasinet, Visby hamn

Praktisk information: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/57572

Mer information om programmet och vilka som medverkar - följ länken! www.slu.se/aquaculture-almedalen

Om seminariets innehåll:


Ett cirkulärt livsmedelssystem
Efterfrågan på sjömat fortsätter öka. Idag importerar Sverige mer än 70 % av all den fisk vi äter. Odling av fisk, skaldjur och alger har en viktig roll att spela för framtidens matförsörjning, men hur ska vi odla så att det blir ännu mer håll­bart? Och vad ska fisken äta? Kretslopp, nya foder och gastronomi är nyckelord!

Kom och lyssna till forskare, beslutsfattare och företrädare för livsmedels­branschen som ger sin syn på vad som krävs för att tillvarata akvakulturens stora potential i en cirkulär bioekonomi!

Under seminariet får vi bland annat höra stjärnkocken Andreas Printz berätta hur insektsmatad fisk smakar, Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood ge oss detaljistens syn på saken och forskare från SLU presentera kunskapsläget - vad forskas det om, och vilka möjligheter finns för framtiden?


Frågor vi ställer oss är:

Hur miljömässigt och socialt hållbart är det att importera merparten av fisken vi äter?

Kan avfall och insekter användas som foder till våra fiskar?

Hur gott smakar fiskar som ätit insekter?

Hur kan återtag av näringsämnen från våra vatten bli till fiskfoder och bidra till att sluta näringskretsloppet?

Vilka nya råvaror kan vi utveckla från alger som återtar näringsämnen från våra vatten?


Mer information om programmet och vilka som medverkar - följ länken!
www.slu.se/aquaculture-almedalen

VÄLKOMMEN! /SLU Aquaculture

Kontakt:

Anna Norman Haldén, koordinator
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0702-62 83 50

Eva-Stina Lindell, kommunikatör
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0702-35 08 27

Inspelade föreläsningar från kursen Djurvälfärd me...
Presentationer och litteratur från kursen Djurvälf...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.nkfv.se/